Σπαραγγόσουπα βελουτέ

Υπέροχη συνταγή

Συστατικά
1 κιλο σπαράγγια
2 πατάτες
2 πράσα
1 φύλλο σέλινο
2 μεγάλα κρεμμύδια (ξερά)
1 κολοκύθι
Μερικά φυλλαράκια μαϊντανό
1 κουταλιά στιγμιαίο ζωμο λαχανικών
1 κουταλιά κορν φλάουερ
120 γρ. βιτάμ
1 φλιτζ. του ελληνικού χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Πλένετε και καθαρίζετε τα σπαράγγια και κόβετε τις κορυφές τους, τις οποίες θα χρησιμοποιήσετε στο τέλος. Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα βάζετε μαζί με τους κορμούς από τα σπαράγγια, και το στιγμιαίο ζωμό σε κατσαρόλα με 1 1/2 λίτρο νερό. Βράζετε την σούπα για 3/4 ώσπου να σας μείνει περίπου 1 λίτρο υγρό.
Σουρώνετε την σούπα, αλλά δεν την πετάτε, την κρατάτε για το τέλος.
Περνάτε όλα τα λαχανικά απο το μπλέντερ να γίνουν πολτός. Βάζετε τον πολτό σε κατσαρόλα με το βιτάμ. Μόλις ο πολτός πάρει βράση, ρίχνετε τις κορυφές από τα σπαράγγια και βράζετε τον πολτό για άλλα 5 με 10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι κορυφές από τα σπαράγγια.
Λίγο πριν βγάλετε τον πολτό από την φωτιά, διαλύετε με το χυμό λεμονιού το κορν-φλάουερ.
Ρίχνετε το μίγμα στην σούπα και ανακατεύετε. Μόλις πάρει βράση βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε όση ποσότητα από την σούπα που έχετε κρατήσει, ώστε να γίνει όπως εσείς θέλετε (άλλοι μπορεί να την θέλετε πολτό ή πιο πολύ σε σούπα).
Αν χρειάζετε αλατοπιπερόνετε και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Facebook X Instagram YouTube
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Μετάβαση στο περιεχόμενο