Παραδοσιακή καρυδόπιτα με σοκολάτα & πορτοκάλι

Υπέροχη συνταγή

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
190 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% λιπαρά
90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
4 αβγά
140 γρ. αλεύρι μαλακό
230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
230 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
45 γρ. κονιάκ
2 πορτοκάλι (ξύσμα)
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
2 ξυλάκι κανέλας
1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

Ας μαγειρέψουμε

Μαλακώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μίξερ βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αφήνουμε σε μεσαία ταχύτητα να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε λίγο-λίγο τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Κατεβάζουμε το μίγμα από το μίξερ, το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το καρύδι, τη σοκολάτα, το κονιάκ και το αλεύρι, ανακατεύοντάς τα ελαφρά με το χέρι μέχρι να γίνουν όλα ένα σώμα. Βάζουμε το μίγμα σε μεγάλο ταψί φούρνου αφού το έχουμε περάσει με βούτυρο και αλεύρι μία στρώση γύρω στα 4 δάχτυλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 35 με 40 λεπτά. Μόλις το βάλουμε στο φούρνο σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 300 γρ. νερό και δύο ξυλάκια κανέλας. Το βάζουμε σε σιγανή φωτιά και μόλις πάρει βράση το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Με το που βγάλουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι σταδιακά μέχρι να το απορροφήσει όλο. Για διακόσμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλα σοκολάτας και ξύσμα πορτοκαλιού. Σερβίρουμε με 1 μπάλα παγωτό

Πηγή: https://www.ab.gr

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Facebook Twitter Instagram YouTube
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Μετάβαση στο περιεχόμενο